Trädgårdstomte i polyester även kallat polystone – det mest lönsamma.

När man är ute på jakt efter en vanlig trädgårdstomte är det oftast en tomte tillverkad i polyester eller polystone. Det är den mest lönsamma lösningen som används och även i den material finns det oftast störst utbud. Det är en billig material vilket blir ganska vänlig mot plånboken och man får välja bland det största utbudet förstås.

Vad som är fördelaktig utöver priset på dem jämfört med andra trädgårdstomtar i andra material?

Det vi tycker är färg. Färger är viktiga då olika färger får påverkar oss på olika sätt.
Man väljer en trädgårdstomte med hänvisning till formen, storlek och färg.

Vad som är mindre bra med trädgårdstomtar i polyester och polystone?

Alla kommer ju berätta om fördelar om sina produkter. Men det är ju förståelig att den här material är en naturlig material i mindre hållbar klass.
Detta resulterar i att trädgårdstomtar i polyester och polystone är inte lika starka som trädgårdstomtar i betong eller laminat/fiberglass.
De är helt enkelt känsliga mot stöt. Så om man har planer för att ställa en trädgårdstomte i polystyren där många barn kan springa på dem eller det blåser extremt är det en rekommendation att söka efter en trädgårdstomte i hårdare material som laminat, fiberglass eller betong. Det gäller mest när man kan misstänka att någon kommer i kontakt med föremålet. Detta kanske inte blir så aktuellt när det gäller vädret då man kan med egna resurser montera/fästa fast den i marken, gräset eller någon annan plattan. Det kan t.ex. fungera bra med ett starkt lim. Man limmar botten på tomten och ställer den där den ska stå.

Vår åsikt?
Om du letar efter något till ett lägre pris som ska klara sig i 1 till 2 år utomhus utan att färgen börjar blekna eller gå av
eller om du ska ha en tomte inomhus (färgen håller otrolig längre om de står inomhus) så ska du köra för trädgårdstomte i polystyren eller polystone.
Men om du tänker på något som ska hålla i kanske 5 år är det värd att fundera på en lite dyrare dekoration i kanske betong om man inte kan tänka sig att själv måla trädgårdstomten när det blir dags för det.