Trädgårdstomte i laminat och fiberglas – oftast större och starkare.

Trädgårdstomtar som är tillverkade i laminat har oftast en blandning med fiberglass för att stärka materialet. Därför brukar detta kallas både som trädgårdsdekorationer i laminat och trädgårdsdekorationer i fiberglass. I slutändan blir det oftast samma sak.

Stora trädgårdstomtar är oftast tillverkade i laminat. Anledningen till detta är att laminat är mer hållbar material och kan ta emot mindre stöt jämfört med t.ex. polyester som klarar inte av stötar. Det är just laminat som har möjligheten att hålla en stor trädgårdstomte. När vi pratar om stora trädgårdstomtar då menar vi trädgårdstomtar som är ca 100 cm i höjden och uppåt. Stora trädgårdstomtar kommer säkerligen presentera sig väl synligt på alla möjliga ställen. Vare det sig man vill ha dem i trädgården, parken eller någon annan uteplats eller inomhus om så har man tänkt.

När ska man välja trädgårdstomte i laminat?

När man vill ha stor trädgårdstomte. Som vi nämnt tidigare det är mer säker med stora trädgårdstomtar i laminat. Då vet man att det faktiskt håller.  Man kan också välja trädgårdstomte i laminat om de ska utföra någon slags funktion. Då går det oftast stärka ytterligare produkter tillverkade i laminat så att de kan ta på sig vikt. Det finns sådana fall att trädgårdstomten ska bära något, en korg eller något annat. Beroende på vikten av föremålet kan man stärka eller inte. Man kan välja trädgårdstomte i laminat om man vill att den ska kunna ta emot mindre stöt. Har man lekande barn som låt oss säga spelar fotboll i trädgården och bollen träffar trädgårdstomten då håller inte polyester eller polystone men det ska kunna laminat göra (beroende på vem sparkade bollen och med vilken kraft).

Några viktiga aspekt?

Det behövs inga, de flesta butiker som erbjuder trädgårdstomtar eller andra dekorationer brukar oftast tänka på det så att det ska hålla. De brukar göra det rent generellt. Därav kan man uppleva att priset blir högre på visa trädgårdstomtar och på visa blir den lägre.