Trädgårdstomtar i betong – inget annat än trädgårdstomte för livet.

Vi kommer avslöja eller rekommendera några fina trädgårdstomtar i betong inom kort men till att börja med berättar vi lite mer om egenskaper för dekorationer i betong.

Det som särskiljer trädgårdstomtar i betong är deras livlängd och resistans mot all väderförhållanden.
Ju äldre trädgårdstomten i betong blir desto bättre kommer den att se ut.

Om man kommer att rengöra trädgårdstomten med jämna mellan rum (oftast en gång om året) kommer den att se ut precis som en ny efter flerårig bruk men
om man låter den stå och åldras så kommer den att få fina åldringsegenskaper på sig.

Är man osäker på om man ska rengöra eller inte är det lite olika beroende på vad som passar bäst till omgivningen där man planerar att ställa sådan dekoration.

Vilka andra fördelar finns det med trädgårdstomtar i betong?

Förutom det vi har tidigare nämnt kan t.ex. vikten spela en fördel här.
Är man orolig för stöld (det händer att folks stjäl trädgårdstomtar, oftast för skojs skull) och vill undvika det så kan man göra det svårare för tjuven och ha en trädgårdstomte i betong. De väger betydlig mer vilket kommer göra det svårare för tjuven att springa ifrån platsen med en tomte på kanske 30kg. Annan fördel med trädgårdstomte i betong kan vara en möjlighet att få måla den själv efter sin smak. Trädgårdstomtar i betong är oftast målade med lite gråt färg för att få dem se snyggt ut men om man skulle känna för att måla den med levande färger så går det ju alldeles utmärkt med det. Detta hade inte fungerat på andra trädgårdstomtar i andra material då de redan brukar vara målade och det kan bli svårt att måla över det igen. Man kan tycka att det är bara att lägga färg men frågan är hur länge kommer färgen hålla då innan den går av?